Curaçao vakantie

Een Curaçao vakantie is de ultieme droom van veel Nederlanders.

Genieten van tropische temperaturen en gewoon in je eigen taal een heerlijke cocktail bestellen. Bon Bini op Curaçao!

Curaçao vormt samen met Aruba en Bonaire de Benedenwindse Eilanden, ook wel de ABC-eilanden genoemd.

Het hoogste punt is de Sint Christoffelberg met 375 meter. Het eiland bestaat uit koraalkalk en vulkanisch gesteente.

Curaçao vakantie

Curaçao Met het onbewoonde Klein Curaçao is Curaçao, net als Aruba en Sint Maarten, een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Curaçao is het grootste eiland van de Nederlandse Antillen.

Willemstad is de hoofdstad en grootste plaats op Curaçao, en tevens de voormalige hoofdstad van de Nederlandse Antillen. Willemstad, met de kenmerkende Handelskade, kent vele bezienswaardigheden op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Willemstad ligt aan de zuidwestkant van het eiland en beschikt over de grootste natuurlijke haven (het Schottegat) ter wereld. De beide stadsdelen van Willemstad worden gescheiden door de Sint Annabaai, de toegang tot het Schottegat. In het oosten ligt Punda (‘de punt’), het oudste gedeelte van Willemstad, met veel winkels en horeca en in het westen ligt de wijk Otrobanda (Papiaments voor ‘de andere kant’).

Beide delen worden sinds 1888 met elkaar verbonden door een houten pontonbrug, de Koningin Emma brug. Aan de De Ruyterkade is een levendige ‘drijvende markt’ waar veelal Venezolanen vanuit hun bootjes verse vis, fruit en andere koopwaar aanbieden aan klanten op de kade.

Curaçao vakantie – Klimaat

Curaçao vakantie klimaatCuraçao heeft zoals gezegd een tropisch klimaat, een Curaçao vakantie staat dan ook het hele jaar door garant voor paradijselijke omstandigheden. De warmste maanden op Curaçao zijn augustus en september met een gemiddelde maximumtemperatuur van 32°C.

De zonnigste maanden zijn februari, maart, juni, juli, augustus en september met gemiddeld 9 uur felle zon per dag. De maanden met de minste aantal dagen met wat regen zijn april en mei met 4 dagen.

De zee rond Curaçao is op zijn warmst in augustus, september, oktober en november, met een gemiddelde temperatuur van het zeewater van 28°C.

Tijdsverschil Curaçao – Nederland

Op Curaçao is er een tijdsverschil met Nederland. Curaçao ligt in de Atlantische tijdzone. In de winter is het op Curaçao vijf uur vroeger dan in Nederland, in de zomer bedraagt het tijdsverschil zes uur.

Wanneer je tijdens je Curaçao vakantie met het thuisfront wilt bellen is het dus zaak hier rekening mee te houden. Men zal het immers niet op prijs stellen wanneer men midden in de nacht wakker wordt gebeld.

Veel winkels en publieke gelegenheden zijn tussen de middag gesloten. De exacte tijden verschillen per gelegenheid, maar in zijn algemeenheid zijn de meeste winkels en instellingen tussen 12.00 en 14.00 uur gesloten. Horecagelegenheden zijn uiteraard wel geopend.

Curaçao vakantie – Natuur

Curaçao vakantie natuurDe natuur van Curaçao bestaat voornamelijk uit ‘kunuku’ met verschillende soorten cactussen, laag struikgewas en lage bomen. De ‘dividivi’ is een van de bekendste bomen. Verschillende soorten aloë en agaves komen in verwilderde vorm voor. Daarnaast groeien er verschillende kruiden en komen er orchideeën voor.

In het westen van het eiland bevinden zich twee natuurgebieden:

* Het gebied rond de Christoffelberg, het Christoffelpark, een Nationaal Park.

* Aangrenzend het Nationaal Park Shete Boka. In dit gebied komen zeeschildpadden voor. Zeeschildpadden komen eveneens voor bij Boka Ascencion, nabij landhuis Ascencion. Bij Sint Willibrordus, met de zoutpannen van Jan Kok, is een natuurreservaat waar flamingo’s voorkomen.


*
In Hofi Pastoor staat de oudste boom van Curaçao, de “kapokboom” (kibra hacha).

leguaanOp het eiland komen verschillende soorten hagedissen voor. De grootste hiervan is de groene leguaan. Deze leguanensoort komt in bijna heel Midden- en Zuid-Amerika voor. Ook leven er allerlei soorten tropische vogels en insecten.

In de grotten leeft een aantal vleermuissoorten die, behalve op Curaçao en Bonaire, nergens anders voorkomen. Verder komt de gestreepte anolis voor, een hagedis die alleen voorkomt op Curaçao, Klein Curaçao en Aruba. Daarnaast zie je op het eiland veel loslopende geiten, ook wel ‘kabrieten’ genoemd.

Wat te doen op Curaçao

Tijdens je Curaçao vakantie wil je natuurlijk niet alleen maar luieren aan de rand van het zwembad of op het strand. Hieronder geven we een overzicht van een aantal populaire activiteiten die je kunt ondernemen.

Boottocht Klein Curaçao

Curaçao vakantie Klein CuraçaoEen van de meest populaire activiteiten tijdens je Curaçao vakantie is een boottocht naar Klein Curaçao, een onbewoond eiland voor de kust van Curaçao met parelwitte stranden en een azuurblauwe zee. Er is o.a. een catamaran boottocht waarbij je ’s morgens aan boord start met een heerlijk ontbijt met thee of koffie.

In ongeveer 1.5 uur vaar je naar Klein Curaçao, bij aankomst word je met een kleine motorboot aan land gebracht. Je kunt natuurlijk ook overboord springen en het laatste stukje naar het paradijselijke eiland zwemmen.

Maak een wandeling naar de vuurtoren en het scheepswrak, ga lekker genieten van de zon en al snorkelend maak je kennis met de mooiste tropische vissen en zeeschildpadden. Tussen de middag wordt je verrast met een BBQ lunch. Vers vlees van de grill, salades, fruit en onbeperkt drankjes.

Na de lunch kun je verder genieten van het eiland. In de loop van de middag zeil je in alle rust terug naar Curaçao, terwijl je geniet van het uitzicht en de relaxte sfeer. De enthousiaste bemanning zorgt ervoor dat het je aan niets zal ontbreken.

Zwemmen met dolfijnen

Curaçao vakantie dolfijnenEen andere populaire activiteit is zwemmen met dolfijnen. Dit moet je gedaan hebben tijdens je Curaçao vakantie. In de natuurlijke lagune komen de dolfijnen naast je zwemmen zodat je ze kunt aaien. De instructeurs zullen je een aantal signalen leren, waarop ze voor je zullen zingen, zwaaien en draaien.

Er wordt in kleine groepen gewerkt (maximaal 6 personen per 2 dolfijnen) om je in een half uur zoveel mogelijk te laten genieten van de interactie met de dolfijnen. Het spreekt voor zich dat je goed moet kunnen zwemmen met zwemvliezen.

Jeepsafari

Curaçao vakantie jeepsafariEen jeepsafari mag tijdens je Curaçao vakantie niet ontbreken. Tijdens de jeepsafari bezoek je de adembenemende stranden van Curaçao waar je ook nog eens gaat zwemmen en snorkelen!Je wordt om 9.00 uur opgehaald bij je hotel en krijgt instructies over de veiligheid tijdens de rit.

Onderweg stop je bij een duikwinkel voor je snorkeluitrusting. De reis gaat verder naar één van de pareltjes van Curaçao, ‘Cas Abao Beach’, waar je de tijd hebt om te snorkelen.

Onderweg naar de San Nicolaas Plantage wordt een tussenstop gemaakt bij bistro E’Lanternu, waar je de lunch (niet inbegrepen) kunt gebruiken. Na de lunch gaat de jeep off road, op weg naar de exclusieve privé stranden van Pos Panol en Boca Hulu. Deze stranden zijn alleen bereikbaar met 4×4 voertuigen. Omstreeks 16.00 uur wordt je weer bij je hotel afgezet.

Boottocht Spaanse water

Curaçao vakantie boottochtHet Spaanse water is een van de mooiste plekken op Curaçao. Deze lagune staat in open verbinding met de Caribische Zee en is een zeer populair watersportparadijs.

In een comfortabele sloep vaar je ongeveer 2 uur rond in een fantastische omgeving. Het uitzicht vanaf het water op de heuvels, mangroves en de Tafelberg is imposant.

Er zijn een aantal kleine eilandjes die alleen door vogels worden bewoond. Vanaf het water zie je de luxueuze villawijken Jan Sofat en Seru Boca met indrukwekkende villa’s. Onderweg zul je je ogen niet kunnen afhouden van de luxe zeilboten en jachten.

Buggy tour

Curaçao vakantie buggy tourOnder begeleiding van een gids tijdens je Curaçao vakantie in een buggy Curaçao verkennen. De tour begint met een uitleg van de buggy en veiligheidsinstructies. De comfortabele buggy’s zijn uitgerust met een dak en eenvoudig te besturen.

Vanaf het zuiden rijd je richting de noordoost kust van het eiland. Na een kwartier gaat de tour off road en rijd je door een bijzonder landschap met cactussen tot de noordkust. Hier is de eerste stop, de “Blow hole”.

De gids zal je geologische informatie geven over het eiland en dit bijzondere natuurverschijnsel. Vergeet je fototoestel niet zodat je foto’s kunt maken van deze attractie. Bekijk de indrukwekkende golven en wandel binnen in de Indiaanse grotten. Je kunt hier genieten van adembenemende vergezichten van de noordkust tot aan Bonaire.

Vanaf hier ga je via de struisvogel farm terug naar het beginpunt van de tour.. Tijdens een pauze kun je de enorme struisvogels bewonderen en de souvenirshop bezoeken, een drankje kopen en voor de terugtocht nog even gebruik kunt maken van het toilet.

Zeevissen

Ga tijdens je Curaçao vakantie een halve dag zeevissen met je vrienden. Met een professionele bemanning ga je aan boord van een vissersjacht vissen op dorado, barracuda, zwaardvis en tonijn. Vanaf het Spaanse Water vaar je richting de open zee. Je vist langs de kust en/of op open zee. Hengels, lijnen en aas zijn allemaal aan boord, evenals bier, frisdrank, broodjes, fruit en snacks. De boot is zeer stabiel en volledig uitgerust voor de sportvisserij.

Duiken

Curaçao vakantie duikenMaak tijdens jouw Curaçao vakantie een introductie duik en ontdek de prachtige tropische onderwaterwereld. Bij aanvang van de introductie duik krijg je eerst een algemene uitleg over de duiksport en uitleg over het gebruik van de duikapparatuur, waarna je samen met de duikinstructeur gaat oefenen in het zwembad.

In het zwembad doe je een aantal oefeningen, waaronder hoe je het masker en je oren kunt klaren. Daarna is het tijd voor het echte werk. Samen met de instructeur maak je in zee je eerste echte duik.

De introductie duik duurt ongeveer een halve dag. Ben je enthousiast geworden, dan kun je beslissen om je ‘open water’ duikbrevet te halen. Het is dan wel belangrijk om aan het begin van je Curaçao vakantie een introductieles te nemen, zodat je de rest van je vakantie voldoende tijd overhoudt om je duikbrevet te halen.

Jetski huren

De durfal zal tijdens zijn Curaçao vakantie ongetwijfeld een jetski willen huren. Na een korte uitleg over het juiste gebruik van de jetski kan het avontuur beginnen. Je hebt voor het varen met een jetski geen vaarbewijs nodig. De snelheid zal je absoluut een adrenaline kick bezorgen.

Vanaf het water heb je een geweldig uitzicht op de kust met grotten en kleine strandjes, maar ook de luxueuze huizen en boten van de lokale jetset. De Tafelberg torent hoog boven het water uit en ziet er indrukwekkend uit. Er zijn jetski’s voor 1 of 2 personen.

Christoffelpark

Curaçao vakantie ChristoffelparkHet Christoffelpark kun je zowel met de auto als te voet verkennen. Voor de auto zijn duidelijk aangegeven routes en de wegen zijn verhard. De eerste route gaat omhoog, waarbij je over een gedeelte van de Christoffelberg rijdt, met prachtige vergezichten en een oude vervallen landhuis en een kleine kopermijn.

De tweede route gaat richting de kust, waarbij je door een prachtig bos komt, met een prachtig uitzicht punt over de noordzijde van het eiland. Verderop kun je naar Boca Grande (grote inham), een mooie baai tussen ruwe rotsen.

De route leidt je vervolgens door een mooi natuurgebied met prachtige cactussen. Stop onderweg bij de grotten waar authentieke Indianentekeningen te zien zijn.

Wanneer je over een goede conditie beschikt is het beslist de moeite waard tijdens je Curaçao vakantie de Christoffelberg te voet te beklimmen. Er zijn planten en diersoorten te bewonderen die je nergens anders op het eiland tegenkomt.

Bijvoorbeeld het Curaçaose hertje, waar er nog maar 250 van zijn, of de Palabrua, een zeldzame kerkuil. Ook zie je wilde orchideeën en bromelia’s. In verband met de warmte zul je vroeg moeten komen, na 11.00 uur wordt je niet meer te voet toegelaten. Met de auto kun je ook later nog het park verkennen.

Curaçao Sea Aquarium

Curaçao vakantie Sea AquariumIn het Curaçao Sea Aquarium – ten oosten van Willemstad – zijn vele soorten vissen en andere zeedieren zoals zeepaardjes. Er zijn ook zeeleeuwen en een afdeling voor gewonde zeedieren. Het heeft een open-water-systeem, wat betekent dat er vers zeewater in de aquaria loopt.

Naast het park bevindt zich het strand Seaquarium Beach, het koraalrif Sea Aquarium House Reef en de Dolphin Academy met diverse shows met dolfijnen. Het is elke dag geopend van 8.30 tot 17.30 uur.

 

Bezienswaardigheden Curaçao

Curaçao vakantie bezienswaardighedenOp 4 december 1997 is het historische gedeelte van Willemstad definitief op de UNESCO Werelderfgoedlijst geplaatst. Willemstad representeert een unieke mengeling van Nederlandse en Caribische stijlinvloeden.

De architectuur en stadsplanning van Willemstad heeft zich in de loop der eeuwen in betrekkelijke geïsoleerdheid op een geheel karakteristieke wijze kunnen ontwikkelen. De laatste decennia dreigen echter unieke panden ten prooi te vallen aan de slopershamer.

Voor veel markante panden in de tot beschermd stadsgezicht benoemde wijken is het inmiddels te laat. Onder de invloed van klimaat, zon en wind blijkt het verval in razend tempo te hebben toegeslagen. Met het huidige monumentenbeleid wordt succes geboekt bij het behoud van het erfgoed en de verdere ontwikkeling van de binnenstad op een verantwoorde wijze te stimuleren.

Naast de historische bebouwing in Willemstad kent het eiland nog talrijke andere plekken met historische betekenis: landhuizen, 19e-eeuwse buitenverblijven en de karakteristieke kunukuhuisjes. De mix van stijlen en de verschillende perioden van ontstaan, maken van de architectuur op Curaçao een unieke staalkaart van wonen en leven in de tropen.

We geven hieronder een aantal interessante voorbeelden van historische bezienswaardigheden, maar alleen al tijdens een wandeling door de stadsdelen Punda en Otrobanda in Willemstad zul je versteld staan van de schoonheid van het stadsbeeld en de oude koloniale gebouwen.

Fort Amsterdam

Curaçao vakantie Fort AmsterdamFort Amsterdam staat op een strategisch punt in de wijk Punda, op een landtong ten zuidoosten van de Sint Annabaai, aan de ingang van de haven. Het is het grootste van de acht forten die op het eiland te vinden zijn.

Toen Curaçao in 1634 in handen kwam van de West-Indische Compagnie werd besloten tot de bouw van het fort. De bouw werd uitgevoerd onder leiding van admiraal Johan van Walbeek. Het gebouw zou niet alleen dienstdoen als verdedigingswerk, maar ook als plaatselijk hoofdkantoor voor de West-Indische Compagnie.

Tot oktober 2010 deed het gebouw dienst als zetel van de regering van de Nederlandse Antillen, tegenwoordig als zetel van de Curaçaose regering. Verder zijn binnen het fort de gouverneurswoning en een kerk te bezichtigen. Het fort staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Fort Beekenburg

Curaçao vakantie Fort BeekenburgFort Beekenburg werd in 1703 gebouwd aan de Caracasbaai ter verdediging van het Spaanse Water. De Caracasbaai met het achtergelegen Spaanse Water waren een van de weinige geschikte plekken om van zee aan land te gaan. Daarom werd besloten een fort te bouwen om het voor vijanden onmogelijk te maken Willemstad te bereiken.

Het fort is vernoemd naar Nicolaas van Beek, tussen 1701 en 1704 gouverneur. De koopvaardijschepen uit Nederland namen IJsselstenen mee als ballast. Om plaats te maken voor goederen werden de stenen achtergelaten op Curaçao, het gehele fort werd van deze stenen gebouwd.

Het fort heeft een ronde toren, in de vorm van een schaakstuk. Boven op de toren zijn kanalen die het regenwater naar een reservoir binnen in de toren voert. Hierdoor had men zelfs tijdens een belegering altijd vers water. Ook stonden op het dak van de toren kanonnen.

Fort Nassau

Curaçao vakantie Fort NassauFort Nassau heet officieel Fort Oranje Nassau, naar het huis van Oranje, maar wordt nooit zo genoemd. Het ligt 68 meter boven het Schottegat, de haven van Willemstad. In 1797 werd het gebouwd als Fort Republiek. Curaçao was destijds een Nederlandse kolonie. De Sint Annabaai en een deel van de binnenstad van Willemstad werden door het fort beheerst.

Tegenwoordig fungeert het als havensein en verkeerstoren voor de scheepvaart. Sinds 1959 is er ook een restaurant in gevestigd. Het fort is grotendeels nog in originele staat.

Landhuizen

Curaçao vakantie landhuizenVerspreid over Curaçao staan nog ongeveer 70 landhuizen. Officieel zijn het plantagehuizen, maar in de volksmond wordt bijna altijd gesproken over landhuizen. Een plantagehuis is het hoofdgebouw van een voormalige plantage.

Na de verovering van Curaçao door de Nederlanders begon de West-Indische Compagnie met de aanleg van plantages voor de verzorging van haar schepen. Al vrij snel gingen deze plantages over in particuliere handen.

Om zichzelf en zijn familie te kunnen huisvesten bouwde de eigenaar een huis in Nederlandse stijl, dat werd aangepast aan de omstandigheden op Curaçao.

Het huis werd meestal op een heuvel gebouwd zodat men de plantage kon overzien. Dat had als bijkomend voordeel dat de passaatwind door het huis kon waaien en zo optimaal voor verkoeling kon zorgen. Een ander belangrijk aspect was dat door de ligging op een heuvel contact en communicatie met andere plantagehuizen mogelijk was.

Na de afschaffing van de slavernij kwamen de plantages in de problemen, waardoor veel landhuizen in verval raakten. De laatste jaren zijn echter een groot aantal landhuizen opgeknapt en zijn nu in gebruik als woning, likeurbrouwerij of hotel.

Neem tijdens je Curaçao vakantie een kijkje bij  de mooiste landhuizen: Brievengat, Knip en Ascencion.

Kunukuhuisjes

Curaçao vakantie kunukuhuisjeEen kunukuhuisje (Papiaments: kas di kunuku) is een voormalige slavenwoning op de Benedenwindse Eilanden Curaçao, Aruba en Bonaire. Voor het werk op de plantages werden slaven uit Afrika gehaald die op het plantageterrein woningen bouwden in West-Afrika stijl.

Voor de wanden werden op de eilanden voorkomende materialen, zoals koraalsteen, leem op een vlechtwerk van takken en hout gebruikt, en voor de daken rietstengels. De oorspronkelijke kunukuhuisjes hebben geen veranda en een keuken buitenshuis.

Grotten van Hato

Curaçao vakantie grottenDe grotten van Hato bevinden zich op het noordelijk deel van het eiland, vlak bij de luchthaven Hato Airport. Deze grotten werden gebruikt door gevluchte slaven, die zich daar verscholen voor de slavenhandelaren.

De bewoners die er voor de slaven woonden waren de Arawak indianen. Als overblijfselen van deze bewoners zijn nog rotstekeningen (sommige 1500 jaar oud) te zien. De grotten van Hato beslaan een oppervlakte van ongeveer 4900 m².

 

Stranden Curaçao

Curaçao kent een groot aantal fantastische stranden die je zeker zult willen bezoeken tijdens je Curaçao vakantie. De meeste liggen aan de zuidkant van het eiland. De bekendste zijn:

Grote Knip

Curaçao vakantie Grote KnipGrote Knip – door de lokale bevolking ook wel Playa Abou genoemd – ligt in het westen van het eiland, tussen Westpunt in het noorden en Lagun in het zuiden, op ongeveer 1 uur autorijden van het centrum van Willemstad. Iets verder naar het noorden ligt het strand Playa Forti en in het zuiden het strand Kleine Knip.

Grote Knip ligt ingeklemd tussen rotsen. Ongeveer een kilometer ten noorden van het strand ligt het Landhuis Knip, het hoofdgebouw van de vroegere plantage Knip. In dit landhuis is een museum gevestigd over het slavernijverleden waarin dit landhuis een rol heeft gespeeld.

Verwacht hier geen grote strandtenten of luxe bedjes, maar rotsen en heel veel zand. In het weekend trekt de lokale bevolking massaal naar dit strand. Vanaf de parkeerplaats naar het strand heb je een fantastisch uitzicht!

Kleine Knip

Curaçao vakantie Kleine KnipKleine Knip – door de lokale bevolking ook wel Playa Kenepa Chiki genoemd – ligt iets ten noorden van Grote Knip. Kleine Knip is een klein strandje dat net als de Grote Knip als een inham ingeklemd ligt tussen steile rotsen. Aan de andere kant van het strand is parkeergelegenheid aanwezig die direct op het strand uitloopt.

Op Kleine Knip zijn relatief weinig faciliteiten aanwezig. Er staat een restaurantje en enkele bankjes met zonneschermen. Bomen zorgen voor schaduw en op het heetst van de dag komt regelmatig een ijscowagen langs. Het strand bestaat voornamelijk uit wit en zeer fijn zand. Het kalme water is ideaal om te snorkelen.

Playa Forti

Playa Forti ligt eveneens in het noordwesten van Curaçao bij Westpunt. Het strand bestaat uit zand met kleine steentjes. Er is een snackbar en een restaurant. Bij het restaurant is een punt waar men een sprong van 10 meter hoogte in het water kan maken, heel populair bij de lokale jongeren.

Westpunt

Westpunt – de naam zegt het al – ligt bij de plaats Westpunt op het noordwestelijke punt van het eiland. Het strand bestaat voornamelijk uit grind en is omgeven door hoge klippen. Met name op zondag springen plaatselijke bewoners vanaf deze klippen in de zee. Vanaf dit strand vindt traditionele visserij plaats. De plek is niet geschikt om te snorkelen.

Playa Kalki

Playa Kalki is een rustige plek in de buurt van Westpunt. De naamverwijst naar de kalk die voorkomt op het strand en de omringende kliffen. Vanaf de parkeerplaats moet je via een steile trap naar beneden. Er is een snackbar en een duikwinkel. Vanaf hier kan men snorkelen en duiken.

Playa Lagun

Curaçao vakantie Playa LagunPlaya Lagun ligt in het noorden van het eiland, in de buurt van de plaats Lagun. Het strand bevindt zich in een kleine baai tussen twee kliffen en is een perfecte plek om te snorkelen. De rotsen aan beide zijden zorgen voor een goede schuilplek voor vissen en zeeschildpadden. Er is een snackbar die in het weekend geopend is.

Playa Jeremi

Playa Jeremi is een strand zonder voorzieningen, gelegen bij de plaats Lagun in het noordwesten van het eiland. Het strand bestaat deels uit zand, deels uit vulkanisch gesteente.

Playa Santa Cruz

Playa Santa Cruz ligt ten zuiden van Lagun. Het is een breed zandstrand met strandhutten en een snackbar, die onregelmatig in het weekend geopend is.

Playa Kanoa

Playa Kanoa is een van de weinige bekendere stranden aan de noordkant van het eiland. Op het strand wordt aan surfen gedaan. In de buurt ligt een klein vissersdorpje.

Playa Porto Marie

Playa Porto Marie ligt bij de plaats Sint Willibrordus. Het strand ligt aan de Porto Mariebaai en erg in trek bij toeristen. Op het strand is een bar met groot terras, waar je duik- en snorkel uitrustingen kunt huren. Playa Porto Marie wordt gezien als de beste duiklocatie van Curaçao.

Daaibooi

Daaibooi is gelegen bij Sint Willibrordus op ca. 30 minuten ten noordwesten van Willemstad. De baai ligt in een inham van de zee, omgeven door klippen. De karetschildpad nestelt in deze baai.

Blauwbaai

Curaçao vakantie BlauwbaaiBlauwbaai, bij de vissersplaats Sint-Michiel ten noordwesten van Willemstad, is genoemd naar de plantage Blaauw die hier in de buurt lag. Het is het grootste strand van het eiland. Men kan er snorkelen en duiken.

Door investeerders is Blauwbaai veranderd in Blue Bay, een enorm resort met appartementen, villa’s, een golfbaan en het strand. Officieel hoort het strand bij het resort, maar bezoekers kunnen gebruikmaken van de faciliteiten bij Blauwbaai.

Playa Cas Abao

Cas Abao Beach wordt omschreven als hét strand van Curaçao: dé hotspot om heerlijk te zonnen, te zwemmen en om aan allerlei watersportactiviteiten te doen zoals snorkelen, duiken en kajakken. Niet alleen het strand is prachtig, je kunt hier fantastisch snorkelen en duiken.

Voor de kust ligt een vlot waar je op kunt zonnen. Playa Cas Abou is erg populair bij duikers en snorkelaars vanwege het heldere water en de vele soorten vissen.

Baya Beach

Curaçao vakantie Baya BeachBaya Beach ligt in het zuidoosten van de Caracasbaai naast het Fort Beekenburg. Het was vroeger een bunkerhaven van de Shell, wat nog te zien is aan de pieren en een enkele tank die ze hebben laten staan.

Baya Beach is een klein strandje dat voornamelijk is gericht op de watersport en het nachtleven. Er zijn faciliteiten aanwezig om duikmateriaal te huren, evenals kano’s en jetski’s. Ook vertrekken hier de boottochten naar Klein Curaçao. Het strandje is enorm populair bij jongere toeristen en het nachtleven is er vrij wild.

Barbara Beach

Barbara Beach was tot niet zo lang geleden een van de favoriete stranden van de lokale bevolking. Tegenwoordig is het strand onderdeel van een nieuw resort met een golfbaan. Sindsdien is het strand alleen tegen betaling voor het publiek toegankelijk.

Jan Thiel

De Jan Thiel Baai is de plek waar een aantal grote toeristenresorts zoals Papagayo Beach Resort, Livingstone Jan Thiel Resort en het Chogogo Resort verrezen zijn. Gasten van deze resorts kiezen dan ook vaak voor het strand van Jan Thiel. Hierdoor is de ooit zo rustige Jan Thiel baai uitgegroeid tot één van de drukste hotspots van Curaçao.

Mambo Beach

Curaçao vakantie Mambo BeachMambo Beach, ten zuiden van Willemstad, is het bekendste strand van Curaçao. vooral door alle jongeren die hier komen feesten. In het weekend en in de vakanties kan het dan ook erg druk worden hier. Doordeweeks is het vrij rustig.

Het strand zelf heet eigenlijk Seaquarium Beach, genoemd naar het naastgelegen Curaçao Sea Aquarium. maar wordt door iedereen Mambo Beach genoemd. Terwijl Mambo eigenlijk alleen een strandtent is die daar zit. Wel een hele leuke! Vooral op zondagavond, maar overdag kun je daar ook heerlijk liggen, omdat er een groot zwembad bij zit.

Naast Mambo vind je er ook nog Cabana Beach, Wet & Wild, Hemingway en Aloha. Het strand en de zee zelf zijn niet de mooiste van Curaçao, daarvoor hoef je er dus niet heen te gaan. De faciliteiten zijn hier echter voortreffelijk.

Bij dit strand is werkelijk alles te vinden. Douches, wc’s, diverse strandtenten, snackbars, restaurants, barretjes, winkels, strandbedjes, een zwembad, bediening op het strand, hangmatten en watersport faciliteiten. Voor ieder wat wils!

Er ligt ook een golfbreker in zee, waardoor het strand prima geschikt is voor kinderen.

Klein Curaçao

Hoewel niet gelegen op Curaçao zelf, is het pittoreske Klein Curaçao de absolute nummer één. Het zand is tropisch wit en het water is kraakhelder, waardoor je hier fantastisch kan snorkelen en duiken. Boek een van de vele excursies per boot naar dit paradijselijke onbewoonde eilandje op 10 kilometer ten zuiden van Curaçao en geniet van de absolute schoonheid en rust!<

Nederlands paradijs in de Cariben

Zoals je ziet zijn er volop redenen om voor de volgende vakantie een Curaçao vakantie te overwegen. Het hele jaar door een geweldig klimaat, de allermooiste stranden en duik- en snorkellocaties, cultureel erfgoed en prachtige architectuur, en … je hoeft je geen zorgen te maken dat je je niet verstaanbaar kunt maken – je kunt gewoon Nederlands spreken!

Restaurant Jaanchie’s

Curaçao vakantie Jaanchie'sNog één belangrijke reden willen we je niet onthouden: Restaurant Jaanchie’s, een bijzondere ervaring! De eigenaar Jaanchi Christiaan hanteert geen gewone kaart, hij is zelf een pratende menukaart. Hij houdt een verhaal vol humor over wat er die dag te eten is.

Je moet er wel een eind voor rijden, helemaal naar Westpunt, op het uiterste puntje van het eiland. Maar dan heb je ook wat. Het restaurant is grotendeels open en aan de voorkant staat het vol met vogelhuisjes en bakjes met suiker waar de suikerdiefjes (kleine vogeltjes) graag op af komen.

Jaanchie’s staat vooral bekend om zijn inheemse gerechten zoals ingewanden en leguaan. Officieel zijn leguanen beschermd, maar hier worden ze legaal voor consumptie gefokt. Dus als je altijd al hebt willen weten hoe zo’n beest smaakt, dan is dit de uitgelezen kans.

Na het eten kan je nog even lekker uitbuiken in de schommelstoelen voor de volière met een exotische vruchtensap in de hand. Geopend maandag – zondag 12.00 tot 19.00 uur.